Green Apotheke

Osvěžující salát s mungo a kukuřičnými těstovinami

Suroviny na 4 porce: 100g mungo fazolek do eshopu, 300g kukuřičných těstovin do eshopu , 20 ředkviček, 1 hlávka listového salátu, 1 bylinkové tofu, 4 lžíce ostropeřcového oleje do eshopu, hrst pažitky, 2 lžičky soli a pepře.

Večer předem namočíme 100g mungo fazolek. Ráno je propláchneme a v čisté vodě uvaříme do měkka – bude to trvat asi 30 minut. Jednu hlávku salátu dobře omyjeme, listy rozebereme, pokrájíme na malé kousky a vsypeme do velké mísy. Zhruba dvacet ředkviček nakrájíme na plátky a přidáme k salátu. Mezitím si také uvaříme kukuřičné těstoviny dle návodu. Těstoviny a mungo fazolky přidáme k zelenině a dobře promícháme s tofu zálivkou – jedno tofu (200g, bylinkové, nebo neochucené) rozmixujeme s 4mi lžícemi oleje, 8mi lžícemi vody a 2ma lžičkami soli a pepřem.