Green Apotheke

Znamenitý koláč s mrkvovo-makovou nádivkou [vyzkoušený recept]

Nejprve si připravíme těsto. Vařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse nebo na vále smícháme s pohankovou, konopnou a čirokovou moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem, vanilkou a dvěma lžícemi datlového sirupu. Uhněteme těsto, které prsty vtlačíme do formy na koláč. Nyní připravíme náplň. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme, mák nameleme. Tofu dáme do malé misky, přidáme rostlinnou smetanu, rýžovou mouku a 3 lžíce datlového sirupu a tyčovým mixerem rozmixujeme. Mrkev, mák a tofu směs společně dobře promícháme a navrstvíme na těsto. Pečeme v troubě na  180°C. Že je koláč hotový, poznáme tak, že okraje začnou zlátnout (asi po 35-45 minutách).

Ingredience:

3-4 vařené brambory

¾ hrnku pohankové mouky 

½ hrnku čirokové mouky 

2 lžíce konopné mouky 

2 lžičky prášku do pečiva

2+3 lžíce datlového sirupu

špetka muškátového oříšku a vanilky

1 hrnek namletého máku

3 střední mrkve na jemno nastrouhané

100g tofu

5 lžic rostlinné smetany (ovesné, kokosové) na posypání

2 lžíce rýžové mouky