Umleli jsme mouku jinak...jako za dob našich babiček

na kamenném mlýně

V čem je tato mouka jedinečná?

Mletí mouky na kamenném mlýně je šetrnější k látkám obsaženým v zrnu ve srovnání s mletím na válcových stolicích díky nižšímu tlaku a teplotě.

...a jak se vlastně vyrábí?

Drsnost mlecí plochy kamenů umožňuje rozemílání na velké rozpětí hrubostí meliva přirozenějším způsobem než pomocí kovových mlecích válců.Tímto mletím dochází k rovnoměrnému rozmělnění zrna na moučné a krupičné části s minimem nežádoucího moučného prachu.

Díky křesu mlecích kamenů (konkrétně díky drážkám zvaným remiše) dochází k chlazení meliva během celého mletí mezi kameny. Kameny rovněž nemění přímým kontaktem látky obsažené v melivu, jako tomu dochází při kontaktu s kovem při mletí na válcových stolicích.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít