Green Apotheke

Nadýchaná babiččina buchta s jablky

Krásně nadýchané těsto a šťavnatá jablečná náplň ! Skvělou chuť podtrhne křupavá drobenka !

Těsto:
200g čirokové mouky nakoupit v eshopu
180g jáhlové mouky
20g bramborového škrobu
3 lžičky prášku do pečiva
2 vajíčka
400g bílého jogurtu
100g panely
Lžička citronové kůry
Lžička vanilky
150ml vody
Povrch: 1500g jablek, 80g sušených švestek, 2 lžíce skořice
Drobenka: 100g rozmixovaných ovesných vloček, 70g panely, 40g agávového sirupu, 2 lžíce oleje

Nejprve si vyšleháme sníh ze dvou bílků.

V další misce smícháme 2 žloutky s 400g jogurtu a 150ml vody. Přidáme 250g čirokové mouky, 200g jáhlové mouky, 20g bramborového škrobu, 100g panely, lžičku citronové kůry a špetku vanilky a všechno dobře promícháme.

Těsto vlijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného klasického (tedy velkého) plechu. Na náplň budeme potřebovat přibližně 1500g jablek (tj. asi 8-10 ks). Polovinu z nich nahrubo nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme (nebo nastrouháme) na tenké plátky. Jablka smícháme s 2ma lžícemi skořice a 80g pokrájených sušených švestek (lze použít i hrozinky), které jsme předtím namočili na 10 minut do horké vody.

Náplň navrstvíme na těsto a posypeme drobenkou, kterou připravíme smícháním 100g rozmixovaných ovesných vloček s 40-100g panely (dle toho, jak moc sladké máte rádi), 5ti lžíce agávového sirupu a 3mi lžícemi oleje (já použila ostropeřcový). Pečeme v troubě na 190°C přibližně 40 minut.