Green Apotheke

Nadýchaná babiččina buchta s jablky

Krásně nadýchané těsto a šťavnatá jablečná náplň ! Skvělou chuť podtrhne křupavá drobenka !

Těsto:
200g čirokové mouky nakoupit v eshopu
180g jáhlové mouky
20g bramborového škrobu
3 lžičky prášku do pečiva
2 vajíčka
400g bílého jogurtu
100g panely
Lžička citronové kůry
Lžička vanilky
150ml vody
Povrch: 1500g jablek, 80g sušených švestek, 2 lžíce skořice
Drobenka: 100g rozmixovaných ovesných vloček, 70g panely, 40g agávového sirupu, 2 lžíce oleje

Nejprve si vyšleháme sníh ze dvou bílků.

V další misce smícháme 2 žloutky s 400g jogurtu a 150ml vody. Přidáme 250g čirokové mouky, 200g jáhlové mouky, 20g bramborového škrobu, 100g panely, lžičku citronové kůry a špetku vanilky a všechno dobře promícháme.

Těsto vlijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného klasického (tedy velkého) plechu. Na náplň budeme potřebovat přibližně 1500g jablek (tj. asi 8-10 ks). Polovinu z nich nahrubo nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme (nebo nastrouháme) na tenké plátky. Jablka smícháme s 2ma lžícemi skořice a 80g pokrájených sušených švestek (lze použít i hrozinky), které jsme předtím namočili na 10 minut do horké vody.

Náplň navrstvíme na těsto a posypeme drobenkou, kterou připravíme smícháním 100g rozmixovaných ovesných vloček s 40-100g panely (dle toho, jak moc sladké máte rádi), 5ti lžíce agávového sirupu a 3mi lžícemi oleje (já použila ostropeřcový). Pečeme v troubě na 190°C přibližně 40 minut.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít