Lahodná snídaně, která rozsvítí pošmourný deštivý den už od rána. Oříšková pohanka a smetanově jemná
ricotta. A jejich spojení? Extáze. Ale legální. Vyzkoušejte sami. Kromě toho, že si pochutnáte, uděláte mnoho pro
své tělo. Ricotta je italský syrovátkový sýr, který je výborným zdrojem kvalitních bílkovin. Na rozdíl od svých
ostatních kolegů nabízí ještě jednu výhodu – je chudý na tuky. V kombinaci s pohankou, která zase obsahuje
jinak těžko dostupný rutin, důležitý pro zdravé cévy, tvoří koktejl zdraví pro váš organismus. Kromě toho dodá
potřebnou energii a zasytí na dlouhou dobu.
Potřebujeme:
½ šálku pohanky lámanky
Hrst rozinek
2 lžičky medu
½ kelímku ricotty
Lžička karobu
Špetka skořice
Pohanku přes noc namočíme. Ráno necháme přejít varem, plamen úplně vypneme a necháme pod pokličkou cca
15min dojít. Pohanka vsákne vodu, nabobtná. Vmícháme ostatní suroviny a už jen pochutnáváme.