Green Apotheke

Pohanková kaše s ricottou

Lahodná snídaně, která rozsvítí pošmourný deštivý den už od rána. Oříšková pohanka a smetanově jemná

ricotta. A jejich spojení? Extáze. Ale legální. Vyzkoušejte sami. Kromě toho, že si pochutnáte, uděláte mnoho pro

své tělo. Ricotta je italský syrovátkový sýr, který je výborným zdrojem kvalitních bílkovin. Na rozdíl od svých

ostatních kolegů nabízí ještě jednu výhodu – je chudý na tuky. V kombinaci s pohankou, která zase obsahuje

jinak těžko dostupný rutin, důležitý pro zdravé cévy, tvoří koktejl zdraví pro váš organismus. Kromě toho dodá

potřebnou energii a zasytí na dlouhou dobu.

 

Potřebujeme:

½ šálku pohanky lámanky

Hrst rozinek

2 lžičky medu

½ kelímku ricotty

Lžička karobu

Špetka skořice

Pohanku přes noc namočíme. Ráno necháme přejít varem, plamen úplně vypneme a necháme pod pokličkou cca

15min dojít. Pohanka vsákne vodu, nabobtná. Vmícháme ostatní suroviny a už jen pochutnáváme.

poh