Green Apotheke

Rychlé letní těstoviny se špenátem a vegan smetanovou omáčkou

Suroviny na 2 porce:

2 lžíce ovesných vloček

2 lžíce mandlí

2 lžíce sezamového semínka DO ESHOPU

Lžíce lahůdkového droždí

Lžička soli

300 ml vody

250g pohankových těstovin DO ESHOPU

Do výkonného mixeru nalijeme 300 ml teplé vody, přidáme 2 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce mandlí, 2 lžíce sezamového semínka, lžíci lahůdkového droždí, lžičku soli a dohladka umixujeme. Směs přelijeme do hrnce, za stálého míchání přivedeme k varu a minutku provaříme – směs krásně zhoustne. Nakonec vmícháme dvě hrsti pokrájeného čerstvého špenátu (lze použít i mražený). Těstoviny (např. pohankové, či kukuřičné) uvaříme a vmícháme do omáčky. Uvedené množství je na dvě porce.