Green Apotheke

Labužnický jáhlovo-dýňový nákyp

500g jáhlů

hrst slzovky

hrstí čerstvého, nebo lžíce sušeného oregana

1 střední dýně hokaido

2 lžičky římského kmínu, soli a pepře

Jáhly a slzovku alespoň na dvě hodiny dopředu (klidně ale i přes noc) namočíme a poté horkou vodou dvakrát propláchneme. Jáhly se slzovkou zalijeme dvojnásobkem vody, uvaříme doměkka a vsypeme do zapékací mísy. Přidáme na malé kousky nakrájenou dýni hokaido a ochutíme solí, pepřem, římském kmínem a oreganem. Dáme na 40 minut zakryté poklicí nebo alobalem do trouby zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem, sypané dýňovými semínky.

 

Stránka Greenapotheke.cz využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Když na webu zůstanete, tak souhlasíte s jejich používáním. Děkujeme za pochopení. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close