Green Apotheke

Labužnický jáhlovo-dýňový nákyp

500g jáhlů  

hrst slzovky  

hrstí čerstvého, nebo lžíce sušeného oregana

1 střední dýně hokaido

2 lžičky římského kmínu, soli a pepře

Jáhly a slzovku alespoň na dvě hodiny dopředu (klidně ale i přes noc) namočíme a poté horkou vodou dvakrát propláchneme. Jáhly se slzovkou zalijeme dvojnásobkem vody, uvaříme doměkka a vsypeme do zapékací mísy. Přidáme na malé kousky nakrájenou dýni hokaido a ochutíme solí, pepřem, římském kmínem a oreganem. Dáme na 40 minut zakryté poklicí nebo alobalem do trouby zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem, sypané dýňovými semínky.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít