Green Apotheke

Výtečný vláčný koláč s jahodami a pudingem

Co potřebujeme: 100g kokosové mouky, 50g čirokové mouky – koupit v eshopu, 50g rýžové mouky – koupit v eshopu , 1 hruška, 250g cukety, 50g + 50-100g kokosového cukru , 12g prášku do pečiva, 300 ml ovesného mléka, 3 vajíčka, 2 vanilkové pudingy, Cca 500g jahod

Do těsta i na puding použijeme ovesné mléko, tak si ho připravíme nejdříve. Do mixeru nasypeme 100g ovesných vloček zalijeme 1500ml horké vody a necháme 10minut odstát. Poté do hladka rozmixujeme. V míse smícháme 50g čirokové mouky, 50g rýžové mouky, 100g kokosové mouky, 50g kokosového cukru, 12g prášku do pečiva (=1 balíček, nebo 3 lžičky), 3 žloutky, 300 ml ovesného (nebo jiného) mléka a dobře prošleháme. Poté vmícháme 250g cukety a jednu hrušku – oboje najemno nastrouhané a opět dobře promícháme. Nakonec už jen lžicí vmícháme ze tří bílků ušlehaný sníh. Nalijeme do olejem vymazaného plechu a dáme na 20 minut péct. Mezitím si připravíme puding. 1200 ml ovesného mléka přivedeme k varu, vmícháme do něj v trošce vody rozmíchané 2 vanilkové pudingy, lžičku vanilky a 50-100g kokosového (nebo jiného) cukru a chvilku povaříme. Upečený korpus poklademe na plátky pokrájenými jahodami a zalijeme ovesným pudingem. Dáme do chladu ztuhnout.

 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít