Green Apotheke

Znamenitý koláč s mrkvovo-makovou nádivkou [vyzkoušený recept]

Nejprve si připravíme těsto. Vařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse nebo na vále smícháme s pohankovou, konopnou a čirokovou moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem, vanilkou a dvěma lžícemi datlového sirupu. Uhněteme těsto, které prsty vtlačíme do formy na koláč. Nyní připravíme náplň. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme, mák nameleme. Tofu dáme do malé misky, přidáme rostlinnou smetanu, rýžovou mouku a 3 lžíce datlového sirupu a tyčovým mixerem rozmixujeme. Mrkev, mák a tofu směs společně dobře promícháme a navrstvíme na těsto. Pečeme v troubě na  180°C. Že je koláč hotový, poznáme tak, že okraje začnou zlátnout (asi po 35-45 minutách).

Ingredience:

3-4 vařené brambory

¾ hrnku pohankové mouky 

½ hrnku čirokové mouky 

2 lžíce konopné mouky 

2 lžičky prášku do pečiva

2+3 lžíce datlového sirupu

špetka muškátového oříšku a vanilky

1 hrnek namletého máku

3 střední mrkve na jemno nastrouhané

100g tofu

5 lžic rostlinné smetany (ovesné, kokosové) na posypání

2 lžíce rýžové mouky 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít