Nejprve si připravíme těsto. Vařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse nebo na vále smícháme s pohankovou, konopnou a čirokovou moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem, vanilkou a dvěma lžícemi datlového sirupu. Uhněteme těsto, které prsty vtlačíme do formy na koláč. Nyní připravíme náplň. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme, mák nameleme. Tofu dáme do malé misky, přidáme rostlinnou smetanu, rýžovou mouku a 3 lžíce datlového sirupu a tyčovým mixerem rozmixujeme. Mrkev, mák a tofu směs společně dobře promícháme a navrstvíme na těsto. Pečeme v troubě na 180°C. Že je koláč hotový, poznáme tak, že okraje začnou zlátnout (asi po 35-45 minutách).
Ingredience:
3-4 vařené brambory
½ hrnku čirokové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2+3 lžíce datlového sirupu
špetka muškátového oříšku a vanilky
1 hrnek namletého máku
3 střední mrkve na jemno nastrouhané
100g tofu
5 lžic rostlinné smetany (ovesné, kokosové) na posypání