Green Apotheke

Výborné fazole v dýňovo rajčatové omáčce

Výborná zeleninovo-luštěninová směs, která nadchne každého !

Suroviny na 2 porce: 250g fazolí (černé oko, nebo bílé) nakoupit v eshopu 500g rajčat, polovina dýně hokaido, oregano, cibule, sůl, pepř

Aby byly fazole lépe stravitelné, je minimálně 12 hodin dopředu namočíme.

Vodu z fazolí slijeme a několikrát v čisté propláchneme. Fazole dáme vařit a po 15ti minutách varu z nich opět vodu slijeme, opět je propláchneme a dáme novou. Přidáme k nich kousek mořské řasy, nebo kmínu a dovaříme doměkka. Samozřejmě vodu měnit nemusíte, pokud to ale uděláte, výrazně zlepšíte jejich stravitelnost a snížíte jejich neoblíbenou schopnost nadýmání 😊

Půlku dýně hokaido a 500g rajčat nakrájejte na kousky, vložte do hrnce, přidejte 2-3 lžíce oregana, dvě hrsti pokrájené naťové cibulky, trošku pepře a soli. Zalijte vodou zhruba do poloviny objemu zeleniny, přiveďte k varu a přidejte uvařené fazole. Vařte po pokličkou do změknutí dýně – přibližně 20minut. Nakonec, pokud je třeba, zahustěte 2mi lžícemi rýžové mouky.