Green Apotheke

Mletí mouky na kamenném mlýně

Mletí mouky na kamenném mlýně je šetrnější k látkám obsaženým v zrnu ve srovnání s mletím na válcových stolicích díky nižšímu tlaku a teplotě vznikajících třením.

Drsnost mlecí plochy kamenů umožňuje rozemílání na velké rozpětí hrubostí meliva přirozenějším způsobem než pomocí kovových mlecích válců.

Tímto mletím dochází k rovnoměrnému rozmělnění zrna na moučné a krupičné části s minimem nežádoucího moučného prachu.

Díky křesu mlecích kamenů (konkrétně díky drážkám zvaným remiše) dochází k chlazení meliva během celého mletí mezi kameny. Kameny rovněž nemění přímým kontaktem látky obsažené v melivu, jako tomu dochází při kontaktu s kovem při mletí na válcových stolicích.

Stránka Greenapotheke.cz využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Když na webu zůstanete, tak souhlasíte s jejich používáním. Děkujeme za pochopení. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close