Green Apotheke

Naprosto famózní fazolovo řepná „sekaná“

Suroviny na cca 6 porcí

200g černých fazolí do eshopu

500g červené řepy

300 g mrkve

150-200g pohankové mouky do eshopu

3-5 stroužků česneku

1 cibuli

Tři lžíce majoránky

Dvě lžíce libečku (nebo jiného „zeleného“ koření)

Tři lžičky soli, pepře

Začneme tím, že si večer předem namočíme fazole.

Ráno vodu slijeme a v čisté uvaříme spolu s cibulí doměkka. Řepu vložíme do alobalu a upečeme v troubě. Bude to trvat asi hodinu. Poté ji oloupeme a ve větší míse tyčovým mixerem rozmixuje na pyré. Přidáme fazole, najemno nastrouhanou mrkev, utřený česnek a všechno ostatní koření a už jen zlehka promixujeme (většina fazolí by měla zůstat vcelku). Přidáme mouku – tolik, abychom docílili hustého těsta, které půjde přendat na olejem vymazaný pekáč.

Z těsta vytvarujeme „bochník“ a pečeme v troubě na 180°C cca 40 minut. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo dušenou zeleninovou směsí.

 

Stránka Greenapotheke.cz využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Když na webu zůstanete, tak souhlasíte s jejich používáním. Děkujeme za pochopení. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close