Green Apotheke

Naprosto famózní fazolovo řepná „sekaná“

Suroviny na cca 6 porcí

200g černých fazolí do eshopu

500g červené řepy

300 g mrkve

150-200g pohankové mouky do eshopu

3-5 stroužků česneku

1 cibuli

Tři lžíce majoránky

Dvě lžíce libečku (nebo jiného „zeleného“ koření)

Tři lžičky soli, pepře

Začneme tím, že si večer předem namočíme fazole.

Ráno vodu slijeme a v čisté uvaříme spolu s cibulí doměkka. Řepu vložíme do alobalu a upečeme v troubě. Bude to trvat asi hodinu. Poté ji oloupeme a ve větší míse tyčovým mixerem rozmixuje na pyré. Přidáme fazole, najemno nastrouhanou mrkev, utřený česnek a všechno ostatní koření a už jen zlehka promixujeme (většina fazolí by měla zůstat vcelku). Přidáme mouku – tolik, abychom docílili hustého těsta, které půjde přendat na olejem vymazaný pekáč.

Z těsta vytvarujeme „bochník“ a pečeme v troubě na 180°C cca 40 minut. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo dušenou zeleninovou směsí.