Green Apotheke

Naprosto famózní fazolovo řepná „sekaná“

Suroviny na cca 6 porcí

200g černých fazolí do eshopu

500g červené řepy

300 g mrkve

150-200g pohankové mouky do eshopu

3-5 stroužků česneku

1 cibuli

Tři lžíce majoránky

Dvě lžíce libečku (nebo jiného „zeleného“ koření)

Tři lžičky soli, pepře

Začneme tím, že si večer předem namočíme fazole.

Ráno vodu slijeme a v čisté uvaříme spolu s cibulí doměkka. Řepu vložíme do alobalu a upečeme v troubě. Bude to trvat asi hodinu. Poté ji oloupeme a ve větší míse tyčovým mixerem rozmixuje na pyré. Přidáme fazole, najemno nastrouhanou mrkev, utřený česnek a všechno ostatní koření a už jen zlehka promixujeme (většina fazolí by měla zůstat vcelku). Přidáme mouku – tolik, abychom docílili hustého těsta, které půjde přendat na olejem vymazaný pekáč.

Z těsta vytvarujeme „bochník“ a pečeme v troubě na 180°C cca 40 minut. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo dušenou zeleninovou směsí.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít