Green Apotheke

Polentové trojúhelníčky s houbami

Suroviny: polenta, sůl, kmín pepř, troška rýžové mouky, houby, cibule , lžíce kokosového oleje

Jeden díl polenty (hrnek), nebo kukuřičné krupice nasypte do hrnce a zalijte 4mi díly (hrnky) vody. Přidejte sůl a na velmi mírném ohni 30-40 minut vařte. Polenta již po pár minutách varu hodně zhoustne, ale to neznamená, že je hotová. Opravdu je nutné povařit ji alespoň 30minut, jinak by byla syrová a to by nám moc neprospělo. Je ale potřeba dát pozor, aby se nepřipálila. Usnadnit si to můžete použitím rýžovaru – poměry surovin ponechte stejné a zapněte klasický program na rýži. Nikde neprská a hlavně polentu nemusíte hlídat a nepřipálí se 😊

Uvařenou polentu rozetřete na plech na pečení a nechte vychladnout. Po zchladnutí nakrájejte na trojúhelníčky a podávejte studenou, nebo je vložte na pánev a zlehka opečte – ohřejte. Houby očistěte a pokrájejte na kousky. Cibuli nasekejte nadrobno a za lžíci kokosového oleje zlehka osmahněte. Přidejte houby, trošku kmínu, soli a pepře a poduste doměkka. Nakonec zasypte troškou rýžové mouky a chviličku povařte. Podávejte s polentovými plackami a salátem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít