Řepné těstoviny se zeleninou a bylinkami
Skvělý salátek !
Řepné těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte na malé kousky svazek ředkviček, dvě bílé papriky a jednu mrkev. Dvě hrsti směsi čerstvých bylin (popenec, pažitka, petrželka, oregano – nebo prostě to, co máte „zeleného“ rádi) nasekejte na kousíčky. Těstoviny smíchejte se zeleninou a bylinkami, přidejte hrst mungo klíčků a dvě lžíce lněného nebo ostropeřcového oleje a dochuťte solí a pepřem.
Pečená červená řepa
Takhle připravená červená řepa oslní i její odpůrce 😊
Řepu zabalíme do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky řepy dáme do zapékací mísy a zalijeme zálivkou. Zálivku pro cca jednoho strávníka připravíme z 1-2 lžic konopného oleje, 3 lžic umeocta, lžičky tlučeného fenyklu, půl lžičky mletého hořčičného semínka a lžičky tymiánu. Zálivku s řepou dobře promísíme, posypeme hrstí dýňových semínek a vlašských ořechů a dáme na 15 minut do trouby zapéct.
Dýňová semínka: KOUPIT V ESHOPU
Konopný olej: KOUPIT V ESHOPU
Raw pohanková kaše
Neskutečně dobrá a zdravá živá snídaně 😊
Večer předem si namočíme 1 díl pohanky do dvou dílů vody. Přidáme trošku lněného a slunečnicového semínka. Ráno pohanku ohřejeme maximálně na 40°C a dohladka rozmixujeme, pokud je třeba, přidáme vodu, abychom dosáhli požadované hustoty. Přidáme ovoce, oříšky, mák, med, marmeládu, kakao, karob….prostě to co máme rádi a podáváme :)