Green Apotheke

Mungo s pečenými paprikami a cuketou

Když uvaříte jídlo, do kterého dáváte dušenou zeleninu, ale tentokrát ji upečete – budete překvapeni, jak moc jiné bude ! Pečená paprika s cuketou a mungo, je opravdu skvělou kombinací ! 😊

Suroviny na 2 porce:
Čtyři červené papriky, 300g cukety, 200g mungo fazolek nakoupit v eshopu, lžička soli, koriandru, vindaloo masala, kmínu, lžíce oleje

Čtyři papriky nakrájíme na proužky a 300g cukety na kostky. Zeleninu vložíme do pekáčku, přidáme lžíci oleje, lžičku soli, lžičku koření vindaloo masala (můžete nahradit třeba lžičkou červené papriky a troškou chilli) a lžičku koriandru a dáme na půl hodiny do trouby péct. Mezitím si se lžící kmínu a kouskem mořské řasy uvaříme 200g mungo fazolek, které jsme večer předem namočili do vody. Pečenou zeleninu smícháme s mungo fazolkami, zakápneme olejem a podáváme samotné, nebo s pečivem.