Green Apotheke

Výborné fazole v dýňovo rajčatové omáčce

Výborná zeleninovo-luštěninová směs, která nadchne každého !

Suroviny na 2 porce: 250g fazolí (černé oko, nebo bílé) nakoupit v eshopu 500g rajčat, polovina dýně hokaido, oregano, cibule, sůl, pepř

Aby byly fazole lépe stravitelné, je minimálně 12 hodin dopředu namočíme.

Vodu z fazolí slijeme a několikrát v čisté propláchneme. Fazole dáme vařit a po 15ti minutách varu z nich opět vodu slijeme, opět je propláchneme a dáme novou. Přidáme k nich kousek mořské řasy, nebo kmínu a dovaříme doměkka. Samozřejmě vodu měnit nemusíte, pokud to ale uděláte, výrazně zlepšíte jejich stravitelnost a snížíte jejich neoblíbenou schopnost nadýmání 😊

Půlku dýně hokaido a 500g rajčat nakrájejte na kousky, vložte do hrnce, přidejte 2-3 lžíce oregana, dvě hrsti pokrájené naťové cibulky, trošku pepře a soli. Zalijte vodou zhruba do poloviny objemu zeleniny, přiveďte k varu a přidejte uvařené fazole. Vařte po pokličkou do změknutí dýně – přibližně 20minut. Nakonec, pokud je třeba, zahustěte 2mi lžícemi rýžové mouky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít